2008. március 13., csütörtök

Ma, megint voltunk a " Szúrkálós Bácsinál"

Ide már csak az "Inasgazdi" segítségével tudok feljutni.

Szemmel tartom a Bandát.

Itt, szunyókálni is remekül lehet.


Hát igen, Benjikének ez a fogágy fertőzése igen makacs, tartós betegség. Az arcüregben levö bakteriális góc igen komoly bajokat akozott. Ettől vannak a gerinc fájdalmai, aminek a következménye a vizeletürítési probléma. A gyulladás következtében megduzzadnak a csigolyizületek, és nyomják a gerincvelőt, ami fájdalommal és ingervezetési bajokkal jár.
Az a baj, hogy nagyon nehezen tisztúl ki a szemfogának a helye, ezért újra és újra olyan mértékü gyulladás alakul ki, hogy még a szemét is érinti, és egész félre tartja a fejét. A kitisztítás, és az injekció után mindig jó, de a második nap már látom, hogy a szeme váladékozik, és a belső szemhéja előesik. Ezért, ma egy erősebb antibiotikumot kapott és holnap is kell vinni, mert ezt minden nap kell kapnia, addig amíg eredmény nem lesz. Mindezekkel eggyütt ma már sokkal jobban van, mint akár három négy nappal ezelött. Négy napja még azt kérdeztem az orvostol, hogy egyáltalán van-e valami esélye a gyógyulásra? Ma már egyértelmü, hogy meggyógyul, de hosszadalmas lábadozás vár rá. Sőt a vizeletürítési gondok miatt állandóan gyógyszert kell szednie.

Az az igazság, hogy ez a probléma már nagyon régen kezdődött neki. Ha belegondolok, hogy nem tudott felugrani olyan helyekre ahová régebben minden gond nélkül felugrott. A mozgása lelassúlt, ovatos lett a járása. Kb. négy, öt hónapja elkezdett könnyezni a szeme, ami néhány nap alatt elmúlt. Majd egy idő után újra előjött. Minden alkalommal spontán és néháníy nap alatt rendbe jött. Mindig azt hittem, hogy valamelyik társa belekarmolt a szemébe. Csak az nem tünt fel, hogy mindig a bal szemével volt gond. Minden bajt és változást a korára fogtam, mert a 16 év egy macskánál, már előidézhet egy csomó változást. Na és most értünk el oda, hogy nem szabad figyelmen kívűl hagyni semmiféle változást sem, mert minden változásnak van valami oka, és főleg egy idős állatnál a legkissebb viselkedésbeli változás is takarhat igen komoly egészségromlást. Ez a gazda felelőssége, mert nem elég szeretgetni egy állatot, hanem felelőséggel gondozni is kell.
Már csak azon gondolkodom, hogy ha velem, az én macskás multammal ez megtörténhetett, akkor a kezdő, vagy felelőtlen állattartóknál mikor kerűl egy beteg állat az orvoshoz?

Nincsenek megjegyzések: