2008. március 21., péntek

Kétségek között.

Benji, a mászóka pihenőpolcán. Ma már csak segítséggel, és felügyelet mellett tud felmenni.
Most is csak a fényképezés kedvéért tettem fel, nagyon szeretett volna felmenni, de egyedül nem sikerűlt neki. Remélem magtanúlta, és ha egyedül van nem próbálkozik ezután.
Absnitzlivel ugyan az a helyzet. Ő a súlya miatt nem tud felmászni, pedig amikor porszívóztam oda menekűlt régen, ma segítek neki felmenni.

Ők ketten, együtt.

Tegnap estig azt hittem, hogy most már minden renben lesz. A Benji lassan de folyamatosan javúlt.
Délután megint voltunk a dokinál, megkapta az injekcióját, egészen jól volt. Este meglepett, hogy megint öklendezik amikor ennivalóval kínálom. Az ivás is probléma volt, mert egy ideig csak a víz felszínét próbálgatta, majd nagyon lassan óvatosan elkezdett inni. Nem igazán értem, azt hiszem a nyeléssel van valami baj. Csak az a fúrcsa, hogy már nem először jut oda, hogy ennyi antibiotikum után töténik ilyen mértékü visszaesés. Teljesen tanácstalan vagyok. Ma megint megyünk injekcióra, meg kellene nézni a torkát, de nem hagyja, mert még mindig nem gyógyúlt meg teljesen a foga helye. Azt hiszem, hogy ma még nem is pisilt. A gyógyszert sem tudtam neki beadni, mert még a tejfelt sem nyalogatta ki a tálkából.
Most, odament a szárazrápos tálhoz, úgy látom, hogy eszik néhány falatot. Nem merek egészen odamenni, mert akkor rögtön abbahagyja még a póbálkozást is.
Hamar abba hagyta, inkább a lányokat szagolja végig.
Az az igazság, hogy kb. egy évvel ezelőtt az Absnitzli is ugyan ilyen állapotban volt, minden nap attól féltem, hogy nem éri meg a másnapot. Minden reggel külön öröm volt, hagy túlélte az éjszakát, és ma egész jól van. Igaz, hogy rendszeresen tisztogatni kell az orrát, de ettől eltekintve igazán jól van. Az is igaz, hogy az Absnitzli 13 éves a Benji meg 16. Az a három év ebben a korban már nagyon sokat számít.
A Benjinek is a szemét is meg az orrát is tisztogatni és kenegetni kell. Ez nem volna baj, csak látnám már, hogy igazán jól érzi magát. Nem adom fel a reményt.

___________________________________________________

Nem tudom ma mit adott a doki a Benjinek, de sokkal jobban van. Ezt honap feltétlenűl meg kell beszélni, mert jön a hosszú hétvége, és nem szeretném, ha komolyabb visszaesés jönne.
Most nem tudok úgy kimenni a konyhába, hogy a Benjit ne találjam az etetőtálnál. Inkább a szárazat eszi. Az elöbb megpróbáltam a gyógyszeres kaját neki adni, de nem ette meg mindet. Majd később megpróbálom. Remélem sikerül, mert ez az a gyógyszer ami a gerincére hat, és a pisilését segíti elő. Mióta hazajöttünk már pisilt, de elég keveset. A vizsgálatnál is volt vizelet a hólyagjában. Nem sok, de volt.
Nagyon drukkolok neki! (19:03)

Nincsenek megjegyzések: