2011. április 24., vasárnap

Egyirányú utca......


Ez a fogalom a hétköznapi életben a közlekedésből ismert. A terület amit jelöl egy fajta csapda, aki ide betéved nem, vagy csak nagyon nehezen tud innen kijutni. Visszafordulni rendszerint nem lehet benne, mert szűk, csőszerű sikátor, csak előre visz az út, Ez akkor megoldás, ha a van egy kapu a végén, amin keresztül kilehet jutni, vagy valahova bejutni. Pl. egy barátságos kertbe, ahol nyugalom van, szép zene, és csodálatos fények.
Furcsa , de ez a kép azért jutott eszembe, mert nagyon úgy néz ki, hogy Ka-Ka Nu-Ku macskám betévedt ebbe az utcába, és sajnos innen nincs visszaút! Nagyon lassan, de közeledik ahhoz a kapuhoz az utca végén, ami abba a szép békés kertbe vezet, ahol már várják azok, akik már korábban végéig járták ezt az utat, és bementek azon a kapun!
Egy ideje folyamatosan veszít a súlyából, egyre kevesebbet eszik, és egyre kevesebbet mozog.
Korábban, betegsége elején szeretett itt a gép mellett feküdni, gyakran tolta a fejét a kezem alá egy kis simogatásért. Mostanában többnyire a hálószoba ablakban helyezkedik el. Enni és inni is oda viszek neki, mert nem akar lejönni. Nehezen mozog, gyenge, és csak csont meg bőr. Valamelyik nap ugyanolyan rekedt hangon nyávogott, min a Benji amikor már nagyon beteg volt. Ő Benjinek az unokája. Ebből következik hajlamos ugyanarra a daganatos betegségre amiben a Benji halt meg. Benji is a 16. évében volt, és a Ka-Ka Nu-Ku is elmúlt 15 éves.
Tudom, és nagyon fáj, hogy már nagyon közel jár ahhoz a kapuhoz!

Nincsenek megjegyzések: