2011. február 16., szerda

Öreg kandúr, nem vén kandúr!

Együtt a lányok: Tiziana, Ka-Ka Nu-Ku, Viktória.

A Banda: Salamon, Sámson, Grísenka, Viktória, Tiziana, Ka-Ka Nu-Ku.
Grisenka, aki nem is olyan öreg kandúr:-)


Mint már korábban írtam, Tizianát baj érte. Ami persze csak az adott körülmények között nevezhető bajnak. Megfelelő korban, megfelelő partnerek, és körülmények között ez az esemény nem baj, hanem öröm, mely a fajfenntartásban testesült volna meg.
A baj okozója Grísenka, Tiziana féltestvére volt.
Grisenka egy nagyon jól és könnyen kezelhető, és irányítható macska lévén kimaradt az ivartalanításból. Mint kandúr, addig amíg megvoltak a nagy kandúrok, a Benji meg a Petya, addig valahol a rangsor végén foglalt helyet. Úgy nézett ki, hogy ezt el is fogadta, sohasem törekedett rangosabb helyre. Még a jóval utána született két öccse is előtte foglalt helyet.
A nagy kandúrok élete, betegségek következtében sajnos véget ért. A Benjit, 16 évesen tüdődaganat miatt kellett elaltatni, a Petyát pedig 13 évesen egy makacs, vírusfertőzés következtében.
Maradtak a fiaik. A Benjié Grisa, a Petyájé Sámson és Salamon. Elég gyorsan kiderült, hogy Grisenka marad a sor végén, és a csapatkapitányság a két Petya utód között fog eldőlni.
A döntés húzódott, odázódott, végül egy rangsor vita következménye a már korábban leírt baleset lett. Ennek a balesetnek szenvedő alanya Salamonka volt. A megegyezés képtelenségre majdnem ráment a szeme. Egy bravúros szemhéj műtét mentette meg.
Ezek után a két riválist ivartalaníttattam, de Grísenka maradt aki volt , a sor vége.
Nem régiben megtörtént a váratlan, Tiziana gyermeket várt. A tettes nem lehet más csak Grísenka. Miután nem volt ellenfél, kinyílt a fajfenntartási ösztöne, és egy nem látványos tüzelés alkalmával anyává tette Tizianat, és apává saját magát. A következmény, a korábban leírtak miatt csak egy lehetett, a vehem és egyúttal a méh eltávolítása.
Grísenka maradt kandúr, de nem maradhat, mert van még Viktória is, aki ugyanazt a folyamatot csinálta végig amit a Tiziana, tetézve egy agyhártyagyulladással, ami nagyon megnöveli az ő altatási kockázatát. Ezért csak egy megoldás marad: Grisenka nem maradhat fiú!
Ha ő 13 évesen teljesen egészséges, akkor a legkisebb kockázat őt altatni egy ivartalanítási műtéthez. A kandúrok ilyen célú altatása enyhébb, rövidebb idejű mint a nőstény altatása egy hasonló célú műtét miatt.
Ma délelőtt a doki megvizsgálta, és hétfőn még egy vizsgálatot csinál, és ha az eredmény jó akkor kedden megműti. Az előzetes vizsgálat szerint valószínű műthető.
Nagyon remélem, hogy így lesz, és Grísenka még jó néhány évig velem maradhat!

Nincsenek megjegyzések: