2011. augusztus 25., csütörtök

Ha nem elég hűvös a lakás.

Viktória a padlón próbálja magát egy kicsit lehűteni.

Grísenka a fésüléses hűtés után.

Hűtő fésülködés közben: Tiziana, és Sámsonka

Sámsonka: Ha nem fésülsz, akkor megrágcsállak:-)

Azt ebben a kánikulában a légkondi nélküli lakások bizony nem elég hűvösek. Nem csak mi, de a velünk élő állatok is szenvednek a hőségtől. Pláne a hosszú szőrű, vagy félhosszú szőrű állatok. Még csak elmenni sem tudnak a meleg elöl, mint kint a természetben. Ott legalább fák, bokrok által fedett földön találnak valami enyhülést. Ezért most még inkább szükségük van a gazdi figyelmére, és segítségére.
Nekem is szibériai macskáim vannak jó tömör, és hosszú, a szibériai éghajlatnak megfelelő bundával. Ezért ilyenkor rendszeresen nedvesítem a bundájukat. Van egy kendő amit beáztatok hideg vízbe, és ezzel alaposan át törlöm a bundájukat, majd utána egy fémfogú kefével alaposan át kefélem. Ezt naponta több alkalommal megteszem. Szívesen veszik, sőt ha már nagyon melegük van nem hagynak békén addig amíg le nem hűtöm őket.
Régebben, amikor előfordult, hogy utazni kellett velük, ha nagyon meleg volt akkor a box aljába, a benn levő szőnyegre öntöttem egy pohár vizet, mert a macska elsősorban a talpán tudja hűteni magát.

Nincsenek megjegyzések: