2016. január 28., csütörtök

Ma megint rám hozta a frászt!

Szegénykém ma reggel megint úgy viselkedett mint két napja amikor úgy döntöttem, hogy megyünk a dokihoz. Egyik biliről a másikra ment és közben állandóan nyávogott, de csak egy nagyon keveset sikerült neki pisilni. Erre már azt mondtam, hogy egészen biztos, hogy a pisiléssel van valami gond.  Az első gyanúm azért csitult el mert a két napja kapott szurik egy kicsit csillapították a bajt, de a gyógyításhoz kevés volt. Nem is volt közte antibiotikum, mert akkor még nem volt biztos, hogy szükség lesz rá, de annyira pont elég volt elfedje a bajt és a vizelet minta, nem mutatott semmit, teljesen jónak látszott.
Miután láttam, hogy valami nagyon nem stimmel, illetve biztos voltam benne, hogy a vizelet ürítéssel van baj, megint átmentünk a dokihoz. A hólyagja megint üres volt, tehát pisilni tud. Uhval is megnézte a doki, kő nincsen de ettől még igen komoly gyulladás lehet. Megkapta a szurikat, és ma már antibigyót is kapott.
Majd itthon folytatta a pisilési próbálkozásokat. Természetesen mindig mentem utána, és egyszer sikerült neki kinyomni egy alvadt vér csomót.  Összeszedtem, és átvittem a dokihoz. Azt mondta, hogy ez sajnos a nyálkahártya gyulladása miatt természetes és jó hogy kijött mert így már nem tud még több bajt okozni.
Este megint át kell menni, hogy lássa a változást. Nagyon remélem, hogy az antibiotikum segít.

2016. január 27., szerda

Ellenőrzésen.

A tegnapi orvoshoz rohanás után, ma egy kicsit nyugodtabban készültünk a dokihoz.
Tiziána a reggeli bili ügyeit egy kis nyávogás közben elintézte. Nem volt más csak pisi. Miután éppen előtte néhány perccel tisztítottam ki a bilit, így nem keveredett az övé a Viktóriáéval,  és tudtam belőle mintát venni amit a vittem a dokihoz. Meg is nézte és. igaz, hogy gyors teszttel de kiindulási alapnak jó, és  nem talált benne semmit ami kóros lehetne. Ettől függetlenül abban maradtunk a tovább figyelem, hogy milyen gyakorisággal, mennyit és milyent pisil.
A másik a látása, vagyis a szeme állapota. Hogy lát e rendesen, vagy van valamilyen ok az esetleges bizonytalan látásra.
A fenti fotót ma délelőtt csináltam, és itt megint úgy látszik mintha egyforma lenne a pupillája. Tényleg figyelni fogom, mert nem szeretném, ha esetleges nem odafigyelés miatt lenne valami komolyabb baja.
A mostani állapotára azt lehet mondani, hogy a korának megfelelő.

2016. január 26., kedd

Futás az orvoshoz!

Futás bizony, mert így nem megyünk bele az éjszakába!

Az történt, hogy Tiziána a szokásos szükségletei végzése közben hangosan nyávogott, szabályosan sírt. És nem csak amíg a WCben volt, hanem miután kijött akkor sem tudott megnyugodni. Majd visszament a bilibe, és ott hagyott egy elég híg, mondhatnám,  hogy hasmenést. Folyton nyávogott, tisztogatta magát, és nem tudott megnyugodni, jött ment és panaszkodott. Majd evett néhány falatot, amit nem sokára ki is adott. És közben panaszkodott. Többször hányt, egyszer egy kisebb szőrcsomót is kiadott. Akkor azt hittem, hogy ez volt a baj. De nem, mert megint ment a bilibe, de akkor nem hagyott ott semmit.
Na ekkor döntöttem el, hogy így nem megyünk neki az éjszakának, irány az orvos.
A doki megvizsgálta, a belei rendben, a hólyagja rendben, nincs kiszáradva, de vizsgálat közben észrevettünk valami furcsát. Mintha nem látna jól! Hatalmasak a pupillái, pedig a világítás nagyon jó, ebben a fényben nem szabadna ekkora pupilláinak lenni. Itt kaptam frászt, hogy lehet, hogy agyvérzés, de a doki szerint nem valószínű, mert a fényt érzékeli, mert összehúzódnak ha belevilágít, de valószínű a kora miatt szürkült el szemlencséje, és azért lát rosszul, amihez hozzá jön a doki miatti idegesség. Kapott fájdalom csillapítót, vitamint és holnap megint menni kell.
Itthon ugyan úgy mozog, jön megy, megint evett ahogy szokott, és ha megsimogatom a szeme körül, nem kapja el a fejét. Még nem volt a bilibe, hanem mint szokott elhelyezkedett a Viktóriával együtt az ágyamon.
 Nem tudom mi van, de holnap megint megyünk!
Ez a fotó tegnap készült az ablakban, és most látom, hogy rendesen szűkek a pupillái!