2015. március 30., hétfő

Már megint megjöttünk a dokitól!

Az emlő műtéte után, Tiziana nagyon szépen gyógyult. Semmi baj nem volt, már egyáltalán nem volt szükség a hasát és a sebeket védő ruhára. Visszatért a rendes életéhez, eszik, iszik, pisil, kakil magyarán rendesen működik a macska. A ragaszkodása határtalan, állandóan rajtam lóg és beszél hozzám, csak akkor van csendben amikor alszik. Muszáj vele foglalkozni. Az az igazság, hogy amíg megvolt Grisenka mindig hozzá bújt, és akkor nem érezte magát egyedül. Most ez hiányzik neki, de nagyon.
Most pedig az történt, hogy a szépen begyógyult sebeket egyre többet nyalogatta, sőt rágcsálni is elkezdte. Kettő seb ki is pattant. Jobban megnéztem, - ami már nem is olyan könnyű, mert már nem meztelen a hasa, egész szépen kinőtt a szőre,- és azt láttam, hogy az újra képződött varr egy sebvarróhoz tapad. Hát az már biztos, hogy ezt így nem lehet hagyni, irány a doki.
Két sebből kiszedte a sebvarrót, és a másik két seb is alakul, de még nem lehetett csipesszel elérni a sebvarrót. Úgy hogy nagy eséllyel még a héten újra megyünk, mert azok is át fognak törni.

Csak hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog, a szervezete nem feldolgozza a belső varratot, hanem mint idegen anyagot kilöki. Ott, azon a kicsi fekete ponton bújik ki a belső varrat.
Most megint ilyen a szépséges kis pofija:-))


2015. március 3., kedd

Megjöttünk a dokitól.

Doktor bácsi meg volt elégedve. Kivette a kanült. De azért adott a bőr alá egy kis adag infúziót.
Mondtam, hogy annyi gond azért van, hogy még nem pisilt, erre megnézte és azt mondta, hogy ott van a hólyagjában, valamiért gyűjtögeti. Most figyelni fogom tovább, és ha  estig nem pisil akkor megint át megyek vele. A doki is azt mondta, hogy varratszedésig már csak akkor kell menni, ha gond lesz. Remélem nem lesz baj.Inni iszik, de még csak nem is jelzi, hogy pisilnia kellene!

2015. március 2., hétfő

Itthon vagyunk.

Még nem múlt teljesen az altató hatása ezért beraktam a ketrecbe. Ilyenkor van az mindig megy de nem elég stabil, dülöngél mint a részeg ember. Nem tudja, hogy mire képes és mire nem, ezért egy rossz mozdulat, egy felugrás valahová, bajt is okozhat.
Azért próbálkozunk, mert nagyon menni akar, de nem hagyhatom egyedül, mert veszélyes.
Az ablak a kedvenc helye itt is próbálkozik, de mindig meg kell fogni, mert leakar jönni, vagy átmenni a konvektorra.

Na hogy a lényegről is beszéljek, nem csak az emlő daganatot kellett kivenni, hanem két rágófogát is, mert teljesen tönkre volt, és doki szerint fájdalmas is volt neki. Felhívott telefonon, hogy kivegye vagy hagyja, naná, hogy azt mondtam, hogy vegye ki. Ha már úgyis alszik akkor ne hagyjuk, hogy később még nagyobb gondot okozzon.

Szegénykém olyan balhét rendez a ketrecben, de amíg nem tejesen stabil addig nem engedem ki.
Vizet tettem be neki, de a enni még nem kapott, mert ha félre nyel akkor akár meg is fulladhat.
Egyenlőre itt tartunk!

2015. március 1., vasárnap

Tiszta ideg vagyok!

Látom, nem csak ma vagyok ideges, de az előző bejegyzésem írásakor is az voltam, mert elírtam azt a dátumot amikor Tiziánát operálni fogja a doki.
 Elsejét írtam, de az nem jó mert ma van, és ez vasárnap. Tehát hogy pontosak legyünk, holnap 2015 március 2.-án reggel nyolcra kell menni és akkor fogja operálni a doki. Szerintem legfőbb ideje, mert egyre többször nyalogatja, rágogatja a daganatos emlőjét, ami azt jelenti, hogy hamarosan kidurranhat, ami nagyon kellemetlen lenne.
Már napok óta nagyon ideges vagyok miatta! Nagyon szeretném ha minden baj nélkül túljutnánk rajta.
Most egyenlőre félek is meg reménykedek is! Ha lehetne az összes erőmet neki adnám, hogy megússza, és ha metszett hassal is de élve hazahozhassam holnap délelőtt!