2012. február 19., vasárnap

Most már tudom, hogy mit jelent!

Sziasztok! Régen jártam erre, de azért remélem még emlékeztek rám! A Frigyes vagyok, a Falurossza.
Megint történt valami amit feltétlenül el kell mondanom. Kezdjük az elején.
Mostanában nagyon vidáman telnek a napjaim, Jó meleg van az otthonunkban,  és az ablakból nézem azokat a fehér repkedő valamiket, amiket a Gazdi hópelyheknek nevez.Ezen kívül sokat játszom a többiekkel. Mostanában főleg a Grísával, mert ő a Főnök, és nagyon szeretném legyőzni. Ezért van amikor erősebben megfogom, és megharapom, akkor a Grísa elszalad, én meg utána. De nem sikerűl mindig megfogni, mert felmegy  a szekrénytetejére a fenti kuckóba. Kettő is van, egy az előszobában, egy meg a hálóban. Én még egyik helyre sem tudok felmenni, mert nagyon magasra kell ugrani, és azt még nem merem megpróbálni.
Van olyan is, hogy a Grísa hív engem játszani. Nagyon érdekesen szól olyankor. A Gazdi azt mondja, hogy kurrog. Mikor ezt hallom akkor szaladok, mert tudom, hogy játszani fogunk. Néhányszor már én is próbálgatom ezt a hangot, de ilyenkor a Gazdi mindig azt mondja, hogy Frigyes kislányt csinálok belőled! Én nem tudtam, hogy ez mint jelent, de akkor is ezt szokta mondani, amikor takarítunk, és jókat ijesztgetem hol a felmosót, hol a porolgatót. A porszívót is szoktam ijesztgetni, hogy hagyja abba azt hangos sziszegést, meg ne emelgesse a szőnyegeket. Ezekért nem szokott szólni a Gazdi, de amikor előveszi a takarító- brigádot, ami egy hatalmas porszívóból, meg nagyon furcsa valamiből áll. Annak még nem tudom a nevét, mert a Gazdi még a közelébe sem enged. Erősen sistereg, és hatalmas felhőt csinál a szőnyegek, meg a padló felett, de még az ablaknál is, és utána megy az nagy porszívó, és így teljes a takarító brigád. Ha netán mégis rá tudok menni utána a szőnyegre, akkor nagyon jó, kellemesen meleg alattam. Na a Gazdi ilyenkor is azt mondja, hogy kislányt csinál belőlem!
Ilyen szépen, kellemesen teltek a napot, amikor egyik este nem kaptunk vacsorát, sőt még másnap  reggelit sem. A Gazdi megfogott és bele tett abba a hordozóba amibe a Doki nevű szurkálós bácsihoz vitt. Szóltam neki, hogy nem akarok menni, de nem hallgatott rám. Felfogott és vitt. Tudtam, hogy ennek nem lesz jó vége, de arra azért nem gondoltam, hogy megint a doki kezébe ad, és ő meg jól alaposan meg nézeget, megnyomkod, és közben azt mondja, gyönyörű lettél Frigyes. Hátul, azt a két kis labdácskát is megtapogatta, és azt mondta, igen ez éppen jó. Egyszer csak megint egy tűt és megszúrta vele a vállamat, majd visszaengedett a hordozóba. Akkor azt hittem, hogy már jövünk is haza. De nem, még beszélgettek a gazdival, én meg közben nagyon álmos lettem. El is aludtam, és nem tudom, hogy utána mi történt.
Ilyen szépen  játszottam, és jól éreztem magam!

 Nyugodtan aludtam, mielőtt a Gazdi berakott a hordozóba!

 És ilyen voltam amikor hazajöttünk,

Utána csak arra emlékszem, hogy valahogyan nagyon furcsán, álmos vagyok, és mégis kezdek felébredni, de nem úgy mint ahogy szoktam! Nagyon furcsa volt. Egyszer csak jött a Gazdi, még beszélt valamit a Dokival, majd fel vett, és hazajöttünk, és itthon elég furcsán éreztem magam. Nem tudtam megnyugodni, állandóan jönni menni kellett, és mindig tisztogatni ott hátul, ahol az két ki labda volt. És egyszer csak észrevettem, hogy nincs ott a két kis labda! Hiába kerestem, nyalogattam nem volt! És akkor jöttem rá, hogy amikor nagyon mélyen aludtam azokat vette el tőlem a Doki!  Most kezdtem rájönni, hogy a Gazdi mire mondta, hogy "Frigyes meglátod kislányt csinálok belőled!" Akkor jöttem rá, hogy mivel fenyegetett a Gazdi!

 És nem mertem elaludni, nehogy megint valamim elvesszen mire felébredek!